vineri, 30 mai 2008

Sorin Oprescu, încă favorit în opţiunile de vot ale bucureştenilor

Candidatul independent Sorin Oprescu se află în continuare pe primul loc în opţiunile de vot ale bucureştenilor, însă a pierdut nu mai puţin de 7 procente faţă de săptămâna trecută. Asta arată un sondaj INSOMAR realizat la comanda Realitatea TV.

Conform sondajului, Sorin Oprescu strânge 32% dintre voturile bucureştenilor. Este urmat la mică distanţă de candidatul PD-L Vasile Blaga, care are 29% dintre voturi. Pe locul 3 se află Ludovic Orban, candidatul PNL, cu 13 procente. Al patrulea este social-democratul Cristian Diaconescu, cu 10% dintre voturile bucureştenilor. Este urmat de candidatul PIN, Cozmin Guşă cu 6%, Aurelian Pavelescu de la PNŢCD, cu 3%, candidatul Partidului Conservator Codrin Ştefănescu, 1% şi Daniel Fuciu de la PNG-CD, care are tot 1% dintre voturi.

Potrivit INSOMAR, 46% dintre bucureşteni susţin că vor merge la vot, 13,8% nu sunt hotărâţi, 10,7% nu au răspuns întrebărilor din sondaj, iar 5% au spus că sunt decişi să nu voteze.

În privinţa votului pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, PD-L conduce cu 34%, urmat de PSD cu 25%, de PNL cu 17% şi PIN cu 5%. Urmează PNG-CD cu 4 procente, PC şi PRM strâng câte 3% din voturi, iar PNŢCD are 2%. Şi în acest caz, 15,2 dintre bucureşteni nu sunt hotărâţi, 11,3% nu răspund, iar 7% dintre bucureşteni spun că nu vor vota pentru Consiliul General.

Sondajul a fost realizat de INSOMAR în perioada 23 - 25 mai, la comanda Realitatea TV, pe un eşantion de 4.640 de persoane. Marja de eroare este plus minus 1%.

Niciun comentariu: