duminică, 1 iunie 2008

Comedia alegerilor

Dupa o campanie ciudata din punctul meu de vedere a venit si 1 iunie, ziua copilului dar si cea a alegerilor locale.
Ma amuz teribil cand ma uit la stirile referistoare la acest prim scrutin:

  1. Atmosferă tensionată la Ştefăneşti. Alegătorii au stat în număr mare la coadă şi au făcut presiuni pentru a intra în secţiile de votare. Oamenii spun că unii localnici ar fi primit în jur de 300 de euro pentru a vota. Două femei au leşinat, iar Jandarmeria a adus întăriri pentru a ţine sub control situaţia. Pentru a calma spiritele, reprezentanţii forţelor de ordine au decis împărţirea alegătorilor în funcţie de orientarea politică.
  2. Elena Băsescu, fiica preşedintelui României a introdus două buletine de vot în aceeaşi urnă. Incidentul a fost sesizat de un telespectator Realitatea TV.La ieşirea din cabina de vot fata cea mică a preşedintelui a introdus în prima urnă două din cele patru buletine de vot. Greşeala i-a fost ulterior sesizată de un membru al secţiei de votare.
  3. Într-o secţie de votare din Slatina, judeţul Suceava, mai multe persoane au fost surprinse în timp ce intrau în acelaşi timp în cabina de vot. Cinci alegători au intrat împreună în două cabine de vot chiar sub ochii supraveghetorilor. Oamenii au introdus buletinele în urne şi au plecat nestingheriţi.
  4. în Stoieneşti un bărbat a plecat acasă cu ştampila de vot.
  5. Tariceanu a votat cu cartea de alegator desi nu avea voie
  6. Preşedintele secţiei de votare nr.795, din sectorul 5 al Capitalei, ţinea buletinele ştampilate sub scaun şi le distribuia favoriţilor, pentru a le introduce în urne."S-au sesizat reprezentanţii celorlalte partide din acea secţie. A fost suspendat procesul de votare. A venit poliţia şi a constatat, urmează să vedem acum când se va relua votul. La BEC nu a venit până acum nicio sesizare pe acest lucru. Potrivit celor de acolo, buletinele erau ştampilate în dreptul candidaţilor PD-L", a declarat Nicolae Vasilescu, reprezentantul PSD în Biroul Electoral Central.
  7. Secţii de votare fără electricitate
  8. Ştampilă pierdută în Gorj
  9. Candidatul PNG pentru Primăria Lipova a fost acuzat că duce romii la vot cu maşini cu numere false
  10. Un pensionar din municipiul Botoşani a încercat să voteze cu o ştampilă folosită la alegerile din 2004
  11. Un bărbat din Filiaşi, judeţul Dolj, a tras un foc de armă în faţa Secţiei de votare numărul 1. Se pare că gestul necugetat al bărbatului a survenit în timpul unei altercaţii cu alţi alegători de la faţa locului
  12. O secţie de votare din satul Mănăstirea a fost închisă. Motivul: membrilor secţiilor de votare li s-a făcut foame, aşa că şi-au luat pauză de masă. Pe uşa secţiei de votare este afişat mesajul „pauza de masă”.
  13. Preşedinta unei secţii de votare din Dragomireşti a plecat acasă cu toate ştampilele de vot. Poliţia va ancheta cazul.
  14. La Oradea se face totul pentru ca alegătorii să voteze. Două secţii de votare au fost amenajate la ştrand
  15. Aproape 90% dintre locuitorii cu drept de vot ai comunei Bătrâna s-au prezentat la urne, până la ora 15.00. Situaţia este cu atât mai inedită cu cât, în Bătrâna, mai mult de jumătate dintre localnicii cu drept de vot candidează pentru o funcţie în administraţia locală. Aşadar, până la ora la care se va închide secţia de votare, membrii comisiei au o singură misiune: să îi aştepte pe cei care sunt plecaţi din localitate, căci de leneşi nici nu poate fi vorba.
  16. 800 de români care muncesc în străinătate, toţi din comuna Oraşu Nou din judeţul Satu Mare, s-au întors în ţară să-şi susţină candidatul la primărie

Niciun comentariu: